Mejlbyborger

Om Mejlby

Her finder du lidt om hvad der findes i byen. Hvis du ligger inde med noget der er relevant for os at vide er du velkommen til at kontakt os på; kontakt@mejlbyborger.dk

Mejlby Borgerforening: blev stiftet 19. maj 2008 ved at lægge Mejlby Forsamlingshus og Mejlby Grundejerforening sammen. Foreningens formål er at drive Mejlby Forsamlingshus og varetage borgernes fælles interesser ved bl.a. at repræsentere borgerne over for offentlige myndigheder. Bestyrelsen udlejer forsamlingshuset, arrangerer byfest, Sankt Hans, revy,  fællesspisning, banko, juletræsfest og vedligeholder Byens Plads(legeplads m.m.).

Mejlby er en lille by som ligger 7 km nord fra Randers centrum og 10 minutters kørsel fra motorvej E45.  Der er bus forbindelse til Randers og Ålborg som kører to gange i timen. Der er skolebus som kører til og fra Korshøjskolen  i Harridslev.

“Byens plads”; er byens samlingssted. Den ligger imellem Danasvej og Rapsmarken. Den består af et stort grønt område med boldbane til diverse boldspil. Der er en stor legeplads med svævebane, ruchebaner og andre lege faciliteter.

Der er en grillhytte, hvor du er velkommen til at medbringe egen mad og tænde op under grillen. Der er bordbænke som du/I kan benytte. Det er også her den årlige byfest finder sted.

Mejlbys naturområder; der er flere muligheder for gåture i naturen. Fra den “gamle” ende af byen til den “nye” ende af byen kan du følge en sti som går langs bykanten og hvor der er kig ud over markerne. Der finder i udkanten af Mejlby imellem Hadsundvej og Vestervangsparken en sø, hvor der ind imellem går dyr. Tæt herpå er der mulighed for at gå ture på de mange stier i skoven. I den gamle del af Mejlby findes der en gammel branddam med siv og ænder og på den modsatte side er der blevet lavet et vandhul til udledning af regnvand. Her kan man også være heldig at se ænder. Der er flere små grønne områder i byen, hvor man også kan være heldig at se nogle af naturens dyr. Rundt om byen ses mange marker, hvor du kan følge med i landmandens arbejde og komme tæt på landbruget med de mange maskiner og dyr, som heste og køer.

Børnepasning; der er 3 dagplejere i Mejlby som ofte mødes på “Byensplads” eller i den “tidligere” børnehave beliggende på Randersvej. Her har de også et samarbejde med dagplejerne fra Hald, som indimellem kommer til Mejlby.

De fleste børnehave børn fra byen går i børnehave i Harridslev, og de fleste skole børn i byen går i skole i Harridslev og benytter skolebussen som har flere stoppesteder i byen.

Opvarmning af bolig; det er forskelligt, hvordan boligerne bliver opvarmet i Mejlby, nogle har naturgas imens andre har fjernvarme. Mejlby fjernvarme er ved at blive lagt om til et a.m.b.a. fjernvarme, som byen borgere får medbestemmelse i.

Mejlby rideklub; er i fin fremgang og har fået nye spring og strigle båse samt renoveret deres indendørs ridehal. Se mere om Mejlby rideklub på; www.mejlby-rideklub.dk

Indkøb og spisesteder; vi har ingen butikker eller spisesteder i Mejlby, men inden for få km er der indkøb og spisesteder. Der er ca 4 km til dagli brugsen i Harridslev, hvor der også findes Heidis kro og Harridslevs grill og pizza. Der er 5 km til Super brugsen og Fakta i Spentrup og 8 km til Rema 1000 og Netto i Dronningborg. Vi har 6 km til Føtex, Jem&fix, jysk m.m.